Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tippek és tanácsok a sikeres burkoláshoz

Tippek és tanácsok a sikeres burkoláshoz

A kerámia burkolatok, legyenek azok padlók vagy falak, népszerű és időtálló választások a lakásokban és kereskedelmi helyiségekben egyaránt. Azonban sokan tartanak attól, hogy nagyobb méretű kerámia burkolatokat használjanak, mivel úgy érzik, nehezebb vele dolgozni vagy könnyebben megsérülhet. Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tanácsot arról, hogy miért ne féljünk a nagy kerámia burkolatoktól, valamint mire érdemes figyelni a burkolás során és milyen anyagokat érdemes használni hozzájuk.

Miért ne féljünk a nagy kerámia burkolatoktól?

1. Látványos megjelenés:

Nagy kerámia burkolatokkal könnyen elérhetünk egy modern és letisztult megjelenést. Ezek a burkolatok kevesebb fugával rendelkeznek, így egy egységes és látványos felületet hoznak létre. Egy jól megválasztott burkolat akár optikailag is megnövelheti a teret.

2. Tartósság:

A nagyobb méretű kerámia burkolatok általában vastagabbak és erősebbek, így hosszabb élettartammal rendelkeznek. Ezek a burkolatok ellenállnak a kopásnak, a víznek, a fagyásnak és a vegyszereknek, így hosszú távon is megőrzik szépségüket.

3. Kevesebb fugázás:

A nagyobb méretű burkolatoknak kevesebb fugára van szükség a felhelyezésükhöz, így a burkolat felülete könnyebben tisztítható és kevesebb időt igényel a karbantartásuk.

Mire figyeljünk a burkolás során?

1. Megfelelő alapozás:

A burkolatok hosszú élettartamához szükség van egy megfelelően előkészített alapra. Szívó alapfelület esetén használhatjuk a Murexin LF 1 Mélyalapozóját, mely kül- és beltérben egyarán alkalmazható. Valamennyi ragasztóhoz, aljzatkiegyenlítőhöz, és kent szigeteléshez használható.

Amennyiben meglévő burkolatra szeretnénk felvinni az új burkolatot a Murexin D4 Tapadóhíd tökéletes választás.

Vegyes felületek esetén szükségtelen mind a két anyagot megvásárolni. A Murexin DX 9 Speciális tapadóhíd alkalmas szívó- nem szívóképes felületeken is alkalmazható. 

 

 

 

 

2. Jó minőségű ragasztó:A hatalmas járó- és falburkoló, illetve greslapok ragasztása speciális feladat. Érdemes különös figyelmet fordítani rá, és a lap méretének megfelelő rugalmasságú ragasztót választani, hogy a későbbi problémákat megelőzzük.Az óriás méretű

, vékony kőporcelán lapoknál kisebb súly és még nagyobb rugalmasság szükséges a tökéletes végeredményhez. A burkolólapok úgy szépek, ha a tökéletes állapotukat hosszú ideig megőrzik. Ezért a jó ragasztó kiválasztása mellett, a minőségi burkolási technika is elengedhetetlen. Nem mindegy ugyanis, hogy a burkolólap alatt mekkora ágyazat vastagságot alakít ki a szakember. Minél nagyobb a burkoláshoz használt lap, annál inkább hajlik. Ilyen esetekben a hagyományos vékonyágyazatú ragasztó sikerrel már nem alkalmazható. A nagy- vagy óriás lapoknál 10 vagy 15 mm-es ragasztóágy kialakítására van szükség. A Murexin Flex XL csemperagasztó kiváló választás.

3. Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez

A feszültségmentesítő lemez azért hasznos, mert alkalmazásával a beton alap mozgásából adódó erők nem okoznak repedéseket a burkolaton. Nagylapok esetén még hibátlan aljzat mellett is szükség lehet feszültségmentesítő lemez használatára, mert létrehozhatunk a segítségével rejtett dilatációt, így mind szerkezeti, mind dizájn szempontból tökéletes lehet az elkészült munka. Erre használható: a Murexin AE 100.

Összefoglalva, a nagy kerámia burkolatokkal való munka nem okozhat félelmet, ha betartjuk a megfelelő eljárásokat és anyagokat használjuk. Ezek a burkolatok kiváló választások lehetnek a lakások és kereskedelmi helyiségek számára, és a megfelelő gondossággal hosszú éveken át szép maradnak. Ne habozzunk tehát kipróbálni a nagy kerámia burkolatokat, hogy otthonunk vagy vállalkozásunk látványát felfrissítsük és időtálló megoldást találjunk.